2006

zondag 7 mei
maandag 8 mei
dinsdag 9 mei
woensdag 10 mei
donderdag 11 mei
vrijdag 12 mei
zaterdag 13 mei
zondag 14 mei

Coalminewalk 2

zondag 14 mei

De laatste dag begint met stortbuien, maar als ik rond 11 uur vertrek is het nagenoeg droog. Via de wijk Lindeman loop ik rond de terrils van Zolder , waarvan er eentje door een aardverschuiving niet meer toegankelijk is. Ik loop meer dan 1,5 uur door een prachtig natuurgebied zonder iemand tegen te komen, en raak hopeloos mijn richting kwijt.

In Koersel vind ik een verlaten pretpark met uitkijktoren, ik eet wat, drink een biertje en stamp verder onder een blauwgeworden lucht. Na nog eens de verkeerde richting te zijn gewezen kom ik niet ver van Zolder in plaats van bij Beringen mijn weer uit het bos. Paul brengt me per auto naar Jos Hemelaers, die me in Beringen gaat rondleiden.
Doordat ik ruim twee uur te laat ben, doen we de rondwandeling per scooter, en ik suis met 80 km/u langs een weiland waar de mijn eerst gedacht was, vervolgens door de cité van Beringen. We beklimmen een steenberg, kijken bij de voormalige kolenhaven, zien in het park de ruïne van de directeurswoning en kijken tenslotte nog wat rond op het mijnterrein. Ook hier restauratie naast verkrotting, een deel van de gebouwen is al gesloopt, maar ik weet dat er grootse plannen met dit complex zijn....
Jos brengt me per scooter naar mijn auto en ik heb mijn eerste wandelweek ‘gedaan’.
Over Leo van der Kleij | Project | Contact | ©2006 Arts + Bits